728x90 - ( 3 slaidy)
Dejte vědět o svém turnaji: Turnaje pro všechny

RL DUBENEC futsal team

<<Březen 2024>>
PoÚtStČtSoNe
26272829010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

web zdarma

Články

Turnaj DUBENEC 2012

Turnaj Dubenec 2012

 

Hodnocení družstev:

1.místo FC SVP Zbudov

2.místo AC Demi Hluboká

3.místo RL Dubenec

4.místo SK Zahájí

 

Hodnocení hráčů:

Nejlepší hráč STANĚK Milan (FC SVP Zbudov)

Nejlepší střelec KOCINA Petr (FC SVP Zbudov) 6 branek

Nejlepší brankář KURÁŽ Stanislav (RL Dubenec)

 

Zápasy :

RL Dubenec – FC SVP Zbudov  4:12 (1:9)

SK Zahájí – AC Demi Hluboká 1:2 (0:1)

RL Dubenec – SK Zahájí 3:1 (2:1)

FC SVP Zbudov – AC Demi Hluboká 4:2 (2:1)

SK Zahájí – FC SVP Zbudov 1:4 (1:1)

AC Demi Hluboká – RL Dubenec 3:2 (1:0)

 

Statistiky:

Pořadí podle vstřelených branek:

  1. 20 branek FC SVP Zbudov
  2.  9 branek RL Dubenec
  3.  7 branek AC Demi Hluboká
  4.  3 branky SK Zahájí                                                                                           

Tabulka střelců:

6 Branek

Kocina Petr (Zbudov)

 

4 branky

Jelínek Jan (Zbudov)

Kuráž Jiří (Dubenec)

Pacholík Jan (Hluboká)

Staněk Milan (Zbudov)

 

2 branky

Fux Josef (Zbudov)

Fux Pavel (Zbudov)

Hrouz Jiří (Hluboká)

Slepička Tomáš (Zbudov)

Špán Jiří (Dubenec)

 

1 branka

Janda Jaroslav (Dubenec)

Kazík Tomáš (Zahájí)

Legdan Zdeněk (Zahájí)

Lukš Pavel (Dubenec)

Mareš Jiří (Zahájí)

Roučka Martin (Hluboká)

Trča Petr (Dubenec)

 

Celkový počet vstřelených branek na turnaji 39, celkový počet karet ŽK 2 ČK 0.

10. kolo - První body z venku

První body z hřiště soupeře. Dohrávka 10. kola mezi Borkem C a RL Dubenec přinesla týmu RL poprvé v historiii body a to z venku a rovnou tři. I když se zápas vyvíjel tragicky pro tým RL a v desáté minutě prohrával 4:0 stalo se to, co nečekal snad nikdo. Začala jízda stylem infarkt teď nebo nikdy. Do poločasu se výsledek změnil na 4:2 a ani v tu chvíli si nikdo nemyslel, že vyhrajeme. Ale nervy byly takové, že snad kdybychom na place nebyli my, tak to za nás uhráli sami. Sebrali jsme se a po střelách Jirky Kuráže, Jirky Špána, a Romana Korbela jsme Borek dotáhli a i jsme vyhrávali 4:5. Ale Borecký kluci nám opět vyrazili dech a srovnali na 5:5. Vypadalo to na jeden jediný bod. Byl by zlatý. Tři minuty do konce utkání Jaroslav Janda z pravé strany utekl obráncům z úhlu vystřelil a trefil se parádní střelou pod víko. Super gól a Jarin udělal, co udělat nikdy nechtěl. V eufórii po krásné brance, když poslal tým RL opět do vedení oslavil svůj gól sundáním dresu. Výsledek zapečetil Jirka Špán. Nutno podotknout, že branky padaly v posledních minutách a to ve 46,47 a 48. Radost jako sv… . Kuráž Jirka opět hattrick a to už v pořadí pátý. Prostě nejlepší střelec. Vynikající výkon podal podle slov předsedy týmu RL Jaroslava Jandy, obránce Radek Kryštůfek a na dno si sáhl i Petr Trča. Prostě tým a sestavy složené tak, že se začíná vyhrávat i s týmy které jsou na špici tabulky. Kluci z  RL měli takovou radost, že muselisoupeřům zaspívat svou milovanou hymnu a to za střízliva a na hřišti soupeře. Holt kluci zpívat umí.Tento tým a konkrétně tato sestava si zaslouží velký respekt. A

14. kolo

Ve čtrnáctém kole přijelo na stadion za Hlinavkami družsto AC Demi Hluboká které se usídlilo na třetí příčce v tabulce. Družstvo AC Demi přijelo do Dubeneckého svatostánku pro tři body a sečteno podtrženo, rázem by bylo na druhé příčce v tabulce. Ale v Dubenci se body zadarmo nerozdávají to je všeobecně známo. Dubenecká jízda se vším všudy začíná. První minuta a Dubeneckou ligu dostává Jarin svým gólem do vedení 1:0. To se nám hodí neprohrávat od začátku a trochu se uvolnit. Hra probíhá dle plánu, rychlý přechod do útoku. To jsme chtěli a to umíme. 2:0 opět Jarin který na AC Demi umí. Tři zápasy a pokaždé se trefil. Do konce první půle chybí pár minut a Kuri Jirka tento čas vyplnil svou brankou. Zdá se že útok snů je na futsalové střelecké vlně. O přestávce malá porada týmu RL. Neusnout, hrát do krve vštěpuje hráčům předseda týmu Jaroslav Janda. Taktika jasná, jde se na druhý poločas. Druhou půlku zahájil opět Jarin a dává si svůj druhý hattrick v kariéře a dotahuje Jirku Kuráže v počtu hattricků. Ale nebyl by to Jirka Kuráž, kdyby tuto situaci nezvládl a svými dalšími dvěma goly opět Jarinovi neutekl. A Jarin ví, že když Kuri dává Jarinovi, tak Jarin daroval gól Kurimu na brankové čáře Tímto Jirka Kuráž má na kontě čtvrtý hattrick v pořadí. Zdálo by se, že zápas byl v roli našich nejlepších útočníků ale to je omyl. Tým RL hrál skutečně dobře a hrál jako celek. Své góly přidali Petr Trča a Jiří Špán. S Jondou se útok povedl a bylo vidět, že když je méně hráčů, je větší disciplína na hřišti. RL si bere time. Do konce utkání zbývá 8 minut. Předseda se ujímá taktiky a vyzívá hráče, za každou cenu je třeba dokončit zápas bez inkasovaného gólu. Doslova řečeno: Pokud dostanete branku a vyhrajete 8:1 u mě jste zápas prohráli. Takové očekávání a přání měl pan Jaroslav Janda. To se splnilo a Stáňa Kuráž si poprvé v historii udržel čisté konto. Zápas se odvedl na takřka 100%, protože víme, že rezervy byly a šancí dát více branek jakbysmet. No nic, jde se slavit a zaspívat svému soupeři hymnu kde se vypráví o tom kde jsme byli, co jsme tam dělali a co jsme tam popily. Za tento zpěv si Tým RL zasloužil od svého soupeře potlesk. Klukům z AC Demi děkujeme a tímto je také zveme k nám do Dubenecké arény za Hlinavkama na turnaj 1. Výročí založení sportovního klubu v Dubenci. Klukům z RL přejeme více takovýchto povedených zápasů.

13. kolo

Věděli jsme, že s Teserou není lehké hrát. Ze strany RL komedie jak s Vlastou Burianem a ze strany Tesery vinikající futsal. Kombinace všeho možného v týmu RL, přinesla výprask 11:1. Petr Trča svým gólem zachránil čest Dubeneckým klukům. Pravdou ale je, že na futsalová družstva která hrajou kombinačně na jeden dotek je jeden recept Brejk. Rychlý přechod z našeho brankoviště do útoku. Přesně tak jako když se začalo na podzim minulého roku. To ale spousta našich dělníků nechápe. Takže prohra jak se patří.

12. kolo

Ve dvanáctém kole tým RL vyrazil do města a chystal se na tým FC Storm. Byli jsme seznámeni s tím, že musíme utrhnout body na naši stranu ale nešlo to. Po fatálních chybách jsme prohrávali 3:0 ale týmu chtěl moc pomoci náš světový futsalový guru, střelec a kanonýr, hattrickář Jirka Kuráž a dokázal dát 3 branky. V tu chvíli se zdálo, že bod je zachráněn ale.. RL neuměla ukočírovat konec zápasu. Není osoba, která by zastavila hru, vzala Time a nasadila do pole to nejlepší co tým RL má k dispozici. Prostě zápas prokaučovaný se vším všudy. Není nám souzen zatím ani bod z venkovního prostředí a to nás čeká Tesera top tým v naší soutěži. Gratulujeme Jirkovy ke třetímu hattricku v sezóně. Co dodat? Tyto body nám budou moc chybět.

11. kolo

11. kolo přineslo do bodové kasy RL Dubenec  tři body. Zápas byl od začátku vyhecovaný. RL chtěla oplatit Zahájí prohru, kterou utržila na jejich hřišti. Pamětníci jistě vzpomenou, že v Zahájí se prohrálo 4:0. A i když RL prohrávala na domácím stadionu (Tractor aréna) 1:0, tým RL poslal do pole nejlepší útok RL a po přihrávce Jirky Kuráže, Jaroslav Janda doklepl do otevřené Zahájské svatyně branku a bylo srovnáno. Po faulu na Jirku Kuráže ve vápně byla nařízena penalta ze šestky kterou Jarin neproměnil.  Začalo se znovu a opět to byl útok snů. Jiří Kuráž přihrál středem  Jarinovi a stav 2:1. Po vystřídání bezva útoku přišla podpásovka a Zahájí stačilo dvacet vteřin a opět bylo srovnáno. Zápas byl velice vyrovnaný, ale trumfy jsme drželi v ruce my. Zbývalo 4 minuty do konce a na hřiště je odeslána armáda pro svatou futsalovou válku. Nejlepší čtyřka na place. Teď nebo nikdy. Jiří Kuráž střílí na branku míč se odráží od brankáře a Jarda Janda zasunul poslední branku zápasu. Jaroslav Janda svým hattrickem tímto postoupil o level výše k Jiřímu Kurážovi který už má na kontě hatricky dva. První mistrovský zápas odchytal Stáňa Kuráž kterému se premiéra povedla na jedničku. Body jsou pro nás velmi důležité, chceme je a chceme jich víc. Zápas skončil 3:2 (1:1)

Pohár futsalu FIFA

Poháru se zúčastnila tato přihlášená družstva:

FC 30 a Gong hrající okresní přebor, Inter, West Jam, Rudolfov hrající I. třídu a zástupci II. třídy nám známá družstva jako Lions Velešín, Zahájí „B“,  RL Dubenec a Tesera. Hrálo se vyřazovacím KO systémem a hrací doba byla stanovena na 2x15 minut.

Los byl k týmu RL Dubenec velmi krutý. Dostali jsme jednoho z favoritů celého turnaje FC 30 „A“ a kdo sleduje tabulku okresního přeboru ví, že FC 30 jen tak body nikomu zadarmo nedávají a jsou na prvním místě v tabulce. Tým RL dopředu věděl co jsou kluci z FC 30 zač, vždyť když sáhneme hlouběji do historie, RL Dubenec se již s futsalovým gigantem FC 30 potkal a to na letním turnaji Gamrinus Cup v Českých Budějovicích. RL jela do Sportovní haly s tím, že nemá co ztratit a může snad jen překvapit. To se nepovedlo a ostří hoši z FC 30 porazili RL 5:0. Nakonec FC 30 turnaj s přehledem vyhráli a tímto i my RL Dubenec gratulujeme k vítězství. Prohrát s mistrem není ostuda, shodli se hráči RL. Děkujeme organizátorům za pozvání na turnaj.

Přátelské utkání RL Dubenec - SK Zahájí (Odveta)

První zápas v roce 2012 odehrály týmy RL Dubenec a SK Zahájí. Po počátečním fotografování obou týmů, odpískal první poločas odvetného utkání Zbyněk Maňhal. Hned v úvodní minutě Jiří Kuráž posílá RL do vedení a zdá se, že zápas bude v režii RL. A opravdu RL vede 3:0 a zdá se, že vítězství bude jednoduchá záležitost. Opak byl pravdou. Kluci ze Zahájí sebrali všechny síly a pustili se do nás jako dravá zvěř. Tým RL prohrával jednu chvíli 4:3 a 5:4. Už se zdálo, že je hotovo a RL bude mít o čem přemýšlet.  Ale všechno dobré, konec dobrý. Zápas skončil 5:5 a prodloužení RL zvládla na jedničku. Celkový výsledek zápasu byl 6:5. Hatrrick opět dal Jiří Kuráž, dva fíky přidal Petr Trča a jednu branku dal řidič karosy náš autobusák Venca Maruška. Konečně se vrátil po dlouhé odmlce, velice oblíbený brankář týmu Stáňa Kuráž, který výhře pomohl kvalitním výkonem. Takže comeback ve stylu best of. A i když RL funguje více jak polovinu roku, na hřišti se bratři Kurážové sešli poprvé. Takže brankář je roztrénován. Těšíme se na další a další zápasy v barvách RL .

RL Dubenec : SK Zahájí - 6:5

Střelci: Kuráž Jiří 3, Trča Petr 2, Maruška Václav 1

Přátelské utkání RL Dubenec - SK Zahájí

Dne 18. prosince tým RL Dubenec vyzval SK Zahájí k přátelskému utkání, kde RL testovala dalšího z brankářů týmu RL Jardu Huleho. Zápas se odehrával ve svižném tempu. Utkání odpískal předseda klubu RL Jaroslav Janda. Přestřelka to byla jako na západě, padlo 18 branek.

RL Dubenec : SK Zahájí - 10 : 8

Střelci: Kuráž Jiří 4, Jonáš Moser 2, Jaroslav Janda 2, Řídel Petr 1, Řídel 1(není členem RL)

9. kolo

Derby se Sedlcem nevypadalo vůbec špatně, ale na co sedlecký hošíci sáhli, to se jim s bravurou povedlo. Prostě dokonale namazaný stroj, který šlapal na 100%. A my? Nebylo to špatné, ale nebyl jeden z nejlepších obránců Radek Kuráž a střelec Jirka Špán. To znamenalo, že obrana hrála celý zápas a kluci si nemohli odpočinout. Přesto z obranné řady vyšla střela z nohy Radka Kryštůfka, který si branku určitě v posledním zápase zasloužil. Je to odměna za dobře odvedenou  práci  v celé podzimní části. Už se začínáme učit kopat kuchlem, jak to dělají profíci z ligy. To ukázal nejlepší hráč a střelec nejvíce branek Jiří Kuráž, který tento,  ve fotbalovém prostředí neoblíbený kop provedl a skóroval. Je to modla a guru našeho týmu. Skvělou práci po celou dobu podzimní části odváděl Petr Trča, který je významnou částí soukolí RL Dubenec. Nejvíce střel na branku zaznamenal v utkání  Jaroslav Janda, který se nebojí vystřelit odkudkoliv, ale  zde na Sedleckém stadionu s nulovým efektem. Prostě brankář domácího týmu Sedlce byl skoro neprůstřelný. Pochvalu zaslouží kluci ze Sedlce, za příjemné prostředí , které nám bylo nabídnuto. Teplá voda, vyhřáté šatny a pohoštění , tak na to kluci z RL nejsou zvyklí ani doma v Dubenci.  Jedinou radost z tohoto utkání může mít přeci jen jeden člověk, zarytý Dubenečák s fotbalovým srdcem a teď s láskou k futsalu, předseda klubu RL Dubenec pan Jaroslav Janda. Vždyť on vychovával k fotbalu před 25 lety kluky z Hlavatec, Sedlce, Dívčic, Zbudova a Dubence. A jedno je jasné, z některých opravdové fotbalisty vychoval a on sám si s klidem může říct, jsou to moji kluci. A odměna 14 branek celkem, mluví sama za sebe. Zápas tedy skončil neslavně pro tým RL a to 12:2 (4:2). Tak na jaře nashledanou.

8. kolo

V osmém kole tým RL vešel poprvé do nafukovací haly na SKP v Českých Budějovicích. V zápase jsme zkoušeli prostřídat obránce s útočníky a to se nevyplatilo. Už víme, po hrubých chybách, že do obrany patří pouze ostřílení hoši a nikdo jiný. Prostě naše taktika zklamala a zápas s Rebels byl ten nejhorší v naší historii. To, že jsme nebyli schopni dát branku je snad horší než fakt, že branek jsme dostali osm. Zápas v ostrém tempu na tartanovém povrchu a v hale nám není souzen a my o sobě víme, že body musíme dělat na trávě. Zápas skončil 8:0

7. kolo

Sedmé kolo bylo pro tým RL další z řady neznámých. RL hrála úplně poprvé v hale na palubovce, kde se utkala s vynikajícím týmem Tex-color „C“ a nechtěl bych vidět, jak hraje tým „A“. Až tak dobří byli. Zápas od začátku sliboval vysoké tempo, které vydrželo do konce utkání. Byť dobré futsalisty má tým Tex-coloru, za většinu branek si RL může sama. Nebýt opět Romana Korbela (Kabela), bylo by to jistě číslo dvouciferné. Ale i když se prohrálo, líbilo se a premiéra v hale přinesla ten pravý třetí rozměr futsalu. Dubenecká liga si tento třetí rozměr vychutnávala a první poločas prohrávala jen 1:0 a na vyrovnání jistě bylo, jen vystřelit. No vystřelit, spíše se trefit. Chybí střelba ze všech pozic, nepoužívají se tzv. kuchla, která dokážou zrychlit míč dvojnásobně. Střelci opět JIRKA & JIRKA, kteří lezou po žebříčku střelců strmě vzhůru. Zápas skončil 6:2 pro domácí Tex-color „C“. Jednu výhru si domů tým RL Dubenec z  venku přivezl. Tou je pochvala od hráčů Tex-coloru, kteří doslova řekli, cituji: Jste nejslušnější družstvo se kterým jsme zatím hráli.  Klukům děkujeme a doma na stadionu za Hlinavkama se těšíme na jejich návštěvu.

6. kolo

Tak,  povedlo se.  Zase doma, na domácím stadionu  za Hlinavkama, se to povedlo. Tým RL konečně opět  okusil,  po delším půstu to, jak chutnají body. I když se strachem v zádech, tým RL byl jistě lepší  a to ukázal i průběh utkání, kdy RL mohla nastřílet tolik branek , co síť snese,  ale...  Ale nedaří se prostřelit brankáře, nemůžeme najít jednoduchost ostatních týmů dávat branky. Nevadí, body jsou body a jsou doma v Dubenci.  Nejlepší střelec RL Jiří Kuráž, podruhé oslavil hattrick. Dalším střelcem zápasu byl Jirka Špán, který je už na druhé příčce střelců RL. Dobře si zápas ohlídal brankář domácích Petr Husárik , který si obranu kočíroval tak, jak se patří. Prvním mistrovským zápasem si prošel Jiří Sukdol a ukázal, že patří do sestavy RL. Za to chválíme a přejeme více povedených zápasů.  Nemocí polapen , Jaroslav Janda, který nastoupil do zápasu opravdu v zuboženém stavu, na sobě nenechal  na hřišti nic znát a připravil Jiřímu Kurážovi poslední branku a to na stříbrném podnose. A ta byla velice důležitá za stavu 3:3. Tímto RL vyhrává svůj třetí zápas 4:3 a ztrácí na druhou příčku v soutěži jediný bod. To je pro RL Dubenec , ta nejhezčí odměna.  A proto kamarádi RL Du-be-nec, RL Du-be-nec.

5. kolo

Tým RL cestuje za hranice Dubence, oprašuje cestovní doklady a vyráží do Hlubockého podzámčí, zahrát si futsal na tartan, který je cizí asi všem borcům RL. Toto kolo ukázalo futsalovému světu, jednoho z nejlepších brankářů druhé třídy futsalu. Tím je další z golmanů RL Roman Korbel (Kabel), který ukázal přesně to, co futsalový brankář dělat má a musí. Derigovat si zezadu obranu rychle rozehrávat balóny a nebát se vyběhnout dopředu a kopnout si trestňáček za asistence Petra Trči. Ti, kteří ho v akci viděli, ví, o čem se tady mluví. Takže se nebojím říci, že je to nejlepší brankář soutěže. Po faktickém rozbruslení na Hlubockém tartanu začíná zápas Demi Hluboká - RL Dubenec a snad každý si přál dojít domu po svých a vyhnout se zranění, které bylo opravdu na každém kroku. Neskutečné podmínky se podepsaly i na výsledku celého utkání, kdy družstvo Demi zná tento povrch důkladněji a ví, co si dovolit a jak se podle počasí zařídit. Po dvou brankách Demi, Jaroslav Janda snižuje na 2:1 a chybí málo k vyrovnání. Víme, pokud vyrovnáme, my budeme na koni a tým Demi se bude pomalu nervově hroutit. Jenže to se nedaří a dostáváme branku třetí a posléze čtvrtou a poslední. Nebýt Kabela, určitě by to dopadlo dvouciferným číslem pro domácí tým. Vždyť Demi v minulé sezoně skončilo na druhé příčce. Povrch velice sedl nohám Jirky Špána, který tady kličky a kouzla s míčem dokázal, byť bez vstřelené branky, prodat. Hala tomuto hráči jistě sedne. Pochvalu zaslouží všichni, že se dokázali udržet na nohou. Opravdu, tak byl terén těžký. Zápas tedy skončil 4:1 (2:1). RL je zvyklá na trávník a těší se už domu na další zápas, na který zveme všechny fanoušky RL Dubence.

4. kolo

Čtvrté kolo přineslo patnáct branek a diváci si určitě zápas vychutnávali tak jak se patří. Tým RL sice nevyhrál, zato se parádně zastřeloval. V 15. minutě RL vedla 5:1 a to se stalo pro tým osudné. Všichni prožívali eufórii vyhraného zápasu a tady to vše právě začalo. Nedisciplinovaným střídáním a bez pokynů trenéra, se zápas prokaučoval nevídaným způsobem. Tesera obrátila své manko čtyř bodů na svou stranu a otočila zápas na konečný stav 7:8. I když ale tým RL prohrál, nemá se za co stydět. Svou první branku  v mistrovském utkání si okusili, Michal Voves, který bojuje o krále střelců týmu RL, Libor Beran, který sehrál s Jirkou Špánem nejlepší utkání . Tady se ukázala u kluků týmová hra a chuť rozdávat branky. Bylo to ale i tím, že Jirka přestal  dělat neefektivní kličky s nulovým přínosem pro tým RL a začal se rychle zbavovat míče směrem k Liborovi a naopak.  Dalším  střelcem,  byl nejlepší z našich obránců Radek Kuráž po akci „brácha na mně já na bráchu“  a Jaroslav Janda, který dokázal prostřelit jak hostujícího tak i domácího brankáře. První žlutá karta v mistrovském utkání byla udělena Jaroslavu Jandovi za nedodrženou vzdálenost při rozehrání kopaného autu. Vše ale odčinil při hře rumparáda kdy otočil o dvě kolečka víc než ostatní. I když se prohrálo a nálada byla ponurá, RL Dubenec futsal team sebral sílu a začal zpívat svou hymnu začínající slovy „ Dubenecká ligo kdes byla?“ A o tom to přeci všechno je. I když jsou body důležité, kluci z týmu RL mají své hodnoty a jedna z nich je kamarádství. Tím se může pochlubit jenom málokterý tým. Jsme rádi, že nebyl nikdo zraněn a těšíme se na, nám už známé Demi Hluboká v pátek 7.října v 17:15 na Hluboké.

3. kolo

Třetí kolo přineslo velké překvapení pro tým RL, který se utkal se španělským klubem FC Storm. V první řadě se staly dvě věci, které se u RL objevily úplně poprvé a to první hattrick, který zařídil Jiří Kuráž a první zápas kdy RL neobdržela ani jednu branku a to si pohlídal Petr Husárik. Herní pohoda se promítla do zápasu po velmi rychlé brance Jirky Kuráže, kdy se tým RL mohl soustředit a v klidu rozehrát šachovou partii Garriho Kasparova. To, co kluci předváděli na hřišti nebylo to, co se odehrálo v Zahájí. Tady doma u Dubeneckých Hlinavek je družstvo zatím nedobytné jenom tím, že srdce kluci nechávají na hřišti. Chuť hrát, nevzal klukům ani fakt, že tým ze Španělského Stormu zpočátku vypadal na opravdové profíky, ale mylnou představu jsme otočili na naši stranu a profíky tohoto zápasu jsme se stali my, tým RL.  Do mistrovského utkání poprvé nastoupil Jan Komrska, který určitě překvapil jak předsedu a vedoucího družstva, tak hlavně sám sebe. Několikrát byl i u gólové šance, ale to už by dorazilo ostatní hráče, kdyby k tomu všemu ještě zavěsil. Parádní hru a pochvalu si zaslouží obrana týmu, která jela na 120% jako Ruská perestrojka a kluci z obrany zvládli utkání stoprocentně. Nejlepší výkon z obránců předvedl Míra Jurák přezdívaný Íá, kterého tým RL koupil od týmu medvídka Pů a to za flašku medu, kterou Pů se svými kamarády bude ještě dlouho vylizovat. Ale zpět. Po brankách Jirky Kuráže, přidal branku Jirka Špán a upravil výsledek zápasu na 4:0. Dobře sehranou dvojicí se stali Petr Husárik a Jonáš Moser, kteří rychlostí blesku rozehrávali brejky, na které španěláci nenašli recept ani v té nejstarší fotbalové příručce. Je dobře, že Jonda poslechl rozkaz a bez milosti ho splnil. Branka se očekávala i od Libora Berana, ale po kličkách Jirky Špána se k Liborovi míč moc nedostával, a to je škoda. Oslavy opět ukázaly, že v týmu RL Dubenec se utvořila parta kamarádů, kteří chtějí hrát jak pro radost tak o dobré umístění v tabulce. Po třetím zápase tým RL Dubenec neokusil hořkost karet barvy žluté ani červené a jde za svým cílem stát se nejslušnějším družstvem v soutěži. Další utkání 4. kola bude RL Dubenec hostit Teseru. Zápas se odehraje v pátek 30.9 v 17:30. Tímto zveme fanoušky futsalu a přátele RL Dubenec zvlášť.

2. kolo

Ve druhém kole se tým RL utkal s prvním ve skupině a to s týmem Zahájí B. Kluci ze Zahájí předváděli hru na vysoké úrovni a určitě si výhru zasloužili. RL si vybralo smůlu v podání nastřelení třech tyčí. Jiří Kuráž po svém útoku, kdy šel sám na bránu a zase se mohlo lépe dýchat, byl brutálně sestřelen soupeřem zezadu. Po tomto faulu následovala jasná červená karta. Nově se v mistrovském utkání předvedl David Čížek který po famózní střele netrefil branku. Chybělo kousek a mohl mít profesionální smlouvu s RL a plat v šesti místné cifře a to v €uro. Zatím to vypadá na lajnovačku, věšení sítí a praní dresů. Zápas tedy skončil výsledkem 4:0 (2:0).

První mistrák

Píše se pátek 9. září 2011 a tým RL nastupuje ke svému historicky prvnímu mistrovskému utkání. Bylo na všech vidět obrovské očekávání a nervy, které tady u Dubeneckých Hlinavek sehrály svou roli. To se podepsalo na celkovém průběhu utkání, kde se tým RL nemohl nějak semknout a hrát uvolněnou hru. Tým RL prohrává 0:1, když na hřiště z ničeho nic vyletí kapitán Jonáš Moser alias Tornádo Joint a z nohy mu vyletí přesně mířená střela, která rozevlaje síť a Tornádo začíná oslavovat svou prolomenou smůlu. A na to se právě historie ptá, vždyť je to první mistrovský gól a to se nikdy vymazat nedá. Gratulujeme Tornádovi a přejeme více takových příležitostí. Po několikátém neuhlídání „divočáků“ z Borku tým RL prohrává už 1:3 a to se projevuje vyhrocenými chvilkami na střídačce, kdy se zdá, že je asi dokonáno. Osm minut do konce a RL neví jak dál, co hrát a jak vymyslet sebemenší kombinaci, která by alespoň dávala mizivou šanci na boda. Ale to ví dobře Petr Trča, nejlepší střelec týmu RL, který tyto situace zvládá s bezpečným odstupem a naprostým klidem, a tím začíná kanonáda ve stylu samopalu Kalašnikov AK 47. Petr to vzal na sebe, a když už není komu přihrát je třeba vystřelit. Po fantastické a nečekané střele snižuje výsledek na 2:3. Za minutu na to bum a zase Trčís, famózně vyrovnává na 3:3. To si nechá RL líbit a dostává se do pohody srovnatelné s tím, co prožívají řidiči na D1. To je adrenalin, to je pohoda, jde se pro tři body a my to víme. Kaká kluk z Mydlovar, který disciplínu svého otce (přezdívaného dobrý voják Švejk), přenáší do týmu je u míče a gól. 4:3 Jsme ve varu a chceme víc.  A to chtěl i Jiří Kuráž, který střílí poslední branku a zvyšuje náskok o dvě branky na 5:3 a dostává Borecký kluky na kolena. Tím otvírá bránu našeho nebeského úspěchu a přináší tři body, které se s chutí oslavují. Jen nevíme co Jiří Špán. Došlo snad k vyhoření jaderného paliva tohoto útočníka? Petr Husárik ukázal opět své kvality a vychytal velmi dobré střely ze strany Borku. Neskutečný brankář, kterého RL bezpochyby potřebuje. Svůj podíl na výhře RL má i Dado Pršo (miláček dívek do 13 let) a obávaný Diego, kteří pro svůj tým připravili hřiště jako na Bělehradské Marakaně. Výsledkem 5:3 a třemi body pro tým RL Dubenec, je spokojen i jeden ze zakladatelů sportu v Dubenci pan Josef Voves st., který okusil barvy dresu na vlastní kůži. Slavilo se a zpívalo do pozdních hodin takovým způsobem, že je možné, že se zase pootočily kohoutky s teplou vodou. Děkujeme za vytvořenou dechfreestyle show paní Dáše Vackové z Dívčic, která dokázala vyrazit dech i ostříleným borcům z Borku, kteří se svěřili, že za své účinkování v těchto soutěžích nic podobného neslyšeli a nesetkali se s tím. A jede se do Zahájí na derby. RL Dubenec futsal team, jako nováček v soutěži si zasloužil právem pochvalu z nejvyšších míst a to z úst předsedy klubu. I pro něj tým RL nechal kus srdce na hřišti.

Turnaj Zbudov

Turnaj FC SVP Zbudov 30. výročí

Dne 13. srpna 2011 se ve Zbudově, na místním stadionu odehrálo něco velmi neočekávaného. Setkaly se zde týmy monstrózních rozměrů např. RL Dubenec futsal team, kde se sešlo nevídaných sedmnáct borců RL, ale hlavně týmy místních klubů patřících pod obec Dívčice, FC SVP Zbudov a Zbudov Junior. Dalším týmem turnaje, byl tým družstva DEMI Hluboká, se kterým tým RL Dubenec prostřihl pomyslnou pásku turnaje a rozehrál první zápas tohoto velmi vydařeného víkendu. První branka tohoto kvalitního turnaje vyšla z nohy střelce RL Jaroslava Jandy, nově přezdívaného svými spoluhráči Diego Forlán, bez kterých by to byl zase jenom náš, starej známej Jarin. I když první gól RL neznamenal vítězství prvního utkání turnaje, nemá se RL za co stydět. Vždyť tým, jako je DEMI Hluboká,  který v mistrovských soutěžích, skončil na druhé příčce, RL řádně zatopilo pod kotlem. Tímto vítám naše spoluhráče, kteří si vychutnali jedny z prvních zápasů v barvách RL a to: Jiřího Kuráže, střelce jedné z branek a historicky prvního hráče, který obdržel kartu barvy žluté, Libora Berana, který má velmi vysoké ambice a tým mu to přeje, Michala Vovsa, který byť nehrál od soustředění v Rakousku (tehdy za přípravku Dívčic), předvedl velmi kvalitní výkon, Davida Čížka, který když obleče triko RL každá holka začíná šílet a v neposlední řadě Radek Kryštůfek, který je plnohodnotnou náhradou našeho nejlepšího obránce RL Radka Kuráže. Po nezasloužené prohře 2:1 a neskutečné smůle, se RL vrhlo na nejlepší tým turnaje FC SVP Zbudov. Tady se tým RL teprve seznamoval s futsalovým míčem velikosti č. 4 a klubem, který má velmi dlouhou historii. A i když je FC SVP nejlepší manšaft v okolí zbudovských rybníků, tým od dubeneckých Hlinavek je dokázal zaskočit a očekávanou desítku jsme nepřipustili. Samozřejmě FC SVP ZBUDOV : RL DUBENEC 4 : 0. Holt borci ze Zbudova . Bohužel v tomto utkání přišlo zranění Petra Trči, který tímto svůj výstup na turnaji předčasně ukončil. A i přes tento handicap s FC SVP se tým RL, který je miláčkem všech dívek do třinácti let, vrhl na poslední výpravu do nebeských výšin a za vytouženým pohárem, který byl jasnou povinností a naší nejvyšší metou. V posledním zápase, kde tým RL předváděl velmi kvalitní výkon připomínající chvílemi „Labutí jezero“ a z druhé strany „Japonské kamikaze“, předvedl masáž ve stylu „Thai“ a dokončil turnaj výhrou RL nad týmem Zbudov Junior 2:1. Tímto se stává tým RL Dubenec majitelem historicky prvního poháru za třetí místo turnaje. Pro zasloužený pohár si došel kapitán a zároveň vedoucí týmu RL Petr Řídel, který po předání ceny týmu spustil takové slavnosti RL, co zbudovští rodáci ještě nezažily.Tým RL se chlubí i nejlepším brankářem turnaje Petrem Husárikem, který po neskutečných zákrocích a v těžkém terénu vychytal ostrou palbu těch nejlepších střelců zúčastněných na turnaji. To množství střel, vykrytých brilantními zákroky musíme pochválit a Petrovi děkujeme. Právem si tuto trofej zasluhuje. Stáňovi Kurážovi tak na dálku posíláme pozdrav a přejeme brzské uzdravení.

Tým RL Dubenec děkuje za pozvání k turnaji týmu FC SVP Zbudov a tleská organizátorům turnaje. Tímto nám z týmu RL končí sranda turnajových zápasů a začínají nám mistrovská utkání v soutěži II. třídy. Takže všichni: RL Du-be-nec, RL Du-ben-ec.

Gambrinus Cup 2011 první turnaj

Poprvé dne 16. července 2011 vyběhlo družstvo z RL na hřiště. Stalo se tak právě na turnaji Gambrinus Cupu v ČB. Tady byla vidět chuť hrát na lidech, kteří nikdy futsal nehráli. I když jsme na nejlepší týmy ani náhodou neměli, podařilo se z pěti zápasů vyhrát alespoň jeden. První branku historie RL vstřelil Trča Petr, ale pochvalu zaslouží všichni zůčastnění. Překvapil i Jonáš Moser, který byl favoritem na vstřelení první branky. Vše ale mohlo být nakonec jinak, kdyby týmu RL nechyběl futsalový virtuóz a kouzelník s míčem David Čížek, který o sobě tvrdí, že je nejlepší žonglér v barvách týmu RL. Poděkování patří našim brankářům Stáňovi Kurážovi a Petrovi Husárikovi, kteří ukázali své kvality v oboru. Další střelec turnaje Jaroslav Janda, který svůj gól oslavil famózním přetažením dresu přes hlavu, tímto na dálku děkuje za přihrávku Petrovi Trčovi, který byl vyhodnocen jako nejlepší hráč týmu RL. A nakonec nemůžeme opomenout Jiřího Špána, střelce třetí a poslední branky, který své kvality zdědil po svém otci. Další výzvou pro tým RL (miláčků většiny dívek do 13 let) bude turnaj na hřišti SVP Zbudov, kde se očekává boj o medaile. Tímto zveme všechny skalní fanoušky a těšíme se 13.8. 2011 ve Zbudově.